IRLÄNDSK LÅTSPELSKURS på deltid hösten 2017

by Kulturcentrum Järna on 12 juli, 2017

 

Irländsk låtspelskurs på deltid startar hösten 2017! Kursen vänder sig till dig som spelat ditt instrument minst 2 år och har stor gehörsvana. Du spelar ett melodiinstrument (fiol, flöjt, whistle, mandolin, harpa, dragspel mfl) eller ett kompinstrument (gitarr, bouzouki, elpiano) och vill utveckla ditt melodispel. Du vill resa till Irland en vecka i November och utforska musiken i sin ursprungliga miljö; lyssna och spela på sessions och kanske delta i någon workshop.
Kursen ges under 4 helger i Järna, samt en vecka på Irland. Vi utforskar rytm, sväng, puls, ornament, variation, arrangemang och idiomatik inom reels, jigs, polkor, hornpipes och slides. Helger: 8-10/9, 6-8/10, 27-29/10 samt 8-10/12.Tider: fredag ca 18.00 – söndag ca 15.00

Plats: Kulturcentrum Järna – där bokar du själv logi för helgerna

Pris: 1900kr/helg

Irlandsresa: ca 7-14/11 – du bokar och betalar själv resan som planeras i anslutning till Ennis festivalen.

Ansökan: skicka ett mail till jennikel.andersson@gmail.com med
1. En kortfattad beskrivning kring vad du vill få ut av kursen.
2. En ljudfil där du spelar en melodilåt 2ggr igenom utan komp.
Sista ansökningsdag 31 Juli.

Lärare på kursen är irländska fiolmästaren Jennikel Andersson som de senaste 8 åren drivit en terminslång irländsk folkmusikutbildning på olika svenska folkhögskolor.

 

 

Previous post: